marți, 30 ianuarie 2024

CREȘTEREA DUHOVNICEASCA


Magia - ridicarea în frecvență

    Fără a intra în contradicție cu valorile religioase, îndrăznesc a spune că, magia este creșterea duhovnicească și n-o încurcăm cu vrăjitoria - astea sunt chestiuni diferite. Magie se întâmplă peste tot în lume, inclusiv în toate bisericile, iar cel mai mare act magic se înfăptuiește în altar, în timp ce preotul face împărtășania. Să ne amintim de faptul că magii au fost primii care au mers și s-au închinat lui Iisus când s-a născut și asta s-a întâmplat datorită faptului că aceștia cunoșteau SEMNele.

SEMNE de trezire duhovnicească

    Când omul crește duhovnicește, câmpul lui energetic luminează ca un felinar în întuneric - din ce în ce mai tare -  și devine vizibil în sistemul în care se află, în dimensiunile paralele, în egregor-ele paralele, în sistemele paralele… devine vizibil atât în egregor-ele religioase, cât și a forțelor rele, care abia așteaptă să se manifeste prin ,,cineva”. Cel mai puternic egregor religios este indian, care nu lasă pe nimeni să iasă din Samsara.

    Primii care se impun a fi luați în seamă atunci când omul se deschide energetic, sunt reprezentanții frecvențelor joase, deoarece aceștia sunt cei mai aproape - forțele întunericului. De ce? Pentru că 95% din Univers este materie și energie întunecată și doar 5% este materie vizibilă, lumină.


Primele SEMNE simțite

    Primele imagini care vin subiectului în perioada creșterii duhovnicești, sunt imaginile egregorului din care el face parte - de exemplu:

    1. dacă ,,trezitul” face parte din conștiința unui grup religios, pot apărea diferiți demoni sau arătări întunecate, care, sub nici o formă nu provoacă subiectului frică, sau disconfort, deoarece conștiința grupului religios îl protejează;

    2. dacă subiectul nu a trecut transformarea emoțională suficientă, el este sub puterea creierului, rațiunii, ambițiilor și, respectiv, când se înfăptuiește ,,deschiderea” subiectul vede ceea ce vrea să vadă și nu ceea ce este. La asemenea persoane vin creaturi din câmpurile subtile, văd ce au ei în cap (informații, imaginații) și li se numesc dumnezei și aceștia cred chiar că ei vorbesc cu Dumnezeu, creându-și iluzii în acest sens - foarte multă lume cade în această capcană. 

De fapt, în jurul nostru sunt doar reprezentanți ai lumilor de jos, deoarece, nici un Dumnezeu nu va coborî vizibil în lumea de aici - lumea oamenilor muritori și a mormintelor - avem posibilitatea doar noi să ne ridicăm duhovnicește până ajungem în lumile de sus, adică, a frecvențelor înalte.


Condiții

    Pentru a ajunge la nivelul înalt, este necesar să ne izbăvim de mizeria informațională, ceea ce în teologie se numește ,,păcat” - asta este tot ce ne crează frustrări, emoții negative, gânduri depresive, etc.. Dacă ne afectează provocarea sau umilința cuiva, este un indiciu că ne aflăm în nivelurile de jos și avem foarte mult de lucrat, ca să ne curățim și să ne ridicăm în frecvență.


Termeni

    Să nu ne imaginăm că transformarea duhovnicească se înfăptuiește într-o zi sau într-o lună: asta este lucrare de ani și zeci de ani, iar uneori și pentru toată viața. Un moment important este nu doar creșterea duhovnicească, dar și menținerea la nivelul înalt, pentru că lunecoasă și ademenitoare e calea căderii. În acest context e necesar să fim foarte prudenți cu imaginația, deoarece, creierul nostru are o capacitate uluitoare de a ne purta în diferite polarități, ducându-ne în eroare cu informații inexistente imaginare și nicidecum luate din proiecțiile astrale.


Exemplu de lucrare incorectă

    Ni se spune că trebuie să luptăm pentru Adevăr. De unde credeți că a venit acest îndemn? Clar că nu de la Dumnezeu! Pentru că Dumnezeu vrea Pace și Iubire, El nu vrea luptă, iar războiul și ura este din frecvențele joase, este din lumile de jos. Iar dacă subiectul cade pradă acestei provocări, amăgindu-se că el luptă pentru Adevăr, pentru că apără dreptatea lui Dumnezeu, acest subiect nu este ieșit din matrița frecvențelor joase; el încă nu a înțeles că, Dumnezeu nu are nevoie de apărarea lui, Dumnezeu îl vrea desăvârșit duhovnicește, îl vrea luminat la minte și la inimă, îl vrea împăciuitor. 

    Este foarte regretabil a vedea cum personaje autoritare se încaieră în lupte lipsite de rost: lipsite de rost social, lipsite de rost particular, dar ce e mai important: lipsite de rost duhovnicesc. Orice luptă, indiferent pentru ce este dusă, este un joc al ego-urilor și, oricine se implică în acest joc, doar hrănește entitățile lumilor de jos. Atâta timp cât omul luptă, el rezonează cu frecvențele joase și nu se va putea desprinde de ele, motiv pentru care, îi este închisă calea spre SUS.


Soluția ne-a adus-o Iisus

    Tare frumos noi vorbim și propovăduim Evanghelia, dar tare puțini o trăim cu duhul, având mai mare grijă de trup, care merge în pământ…

    Adevărata desăvârșire se petrece atunci, când omul se ferește de aceste jocuri sociale, el nu vrea să facă parte din ele, devenind observator care nu se împotrivește nici unei lupte - așa a fost Hristos, aducându-ne un exemplu de mare înțelepciune în creșterea duhovnicească. De parcă Iisus nu putea să lupte împotriva celor care l-au răstignit și să le arate Adevărul și Dreptatea Tatălui?!

Ce am învățat noi de la EL?!

Ana SÎRBU.

luni, 29 ianuarie 2024

FRICA DE MAGIE

Imaginea obținută de telescopul James Webb și se numește ZEIȚA UNIVERSULUI - e uluitoare, nu!😍

- De ce oamenilor le este FRICĂ DE MAGIE?!

- Din NEȘTIINȚĂ.

    Când s-au inventat avioanele, toți se cruceau și la toți le era frică să zboare cu avionul - deoarece NU ÎNȚELEGEAU cum poate un tonaj grandios din metal să se ridice în aer și să planeze. Dar, în timp mulți au înțeles mecanismul de funcționare antigravitațională a avionului și această CUNOAȘTERE a pătruns în conștiința socială, astfel, a scăzut și frica celor care nu înțeleg acest mecanism.

    La fel e și cu MAGIA - lumea se teme pentru că NU O ÎNȚELEGE… dar, e suficient să pătrundă câteva legi de funcționare a câmpului metafizic și frica va dispărea, deoarece OMul are în sine capacități uluitoare, despre care a vorbit și Iisus: ,,Dacă ați avea CREDINȚĂ măcar cât o semință de muștar, ați spune muntelui să se miște și el s-ar mișca.”… Căci l-a făcut Dumnezeu pe OM după Chipul și Asemănarea SA, dar OMul încă nu a înțeles asta.

    MAGIA în știință este numită și FENOMENOLOGIE - este ceea ce nu se vede în realitate, dar se vede efectul, iar calea de transmitere MAGICă este SIMBOLUL (semn, cuvânt, atribut ritualic, intenție, et).

    Acum energiile astrale își ridică frecvența cu viteză accelerată: despre asta vorbesc mai multe fenomene cosmice explicate de astrofizicieni, începând de la faptul că întreg Sistemul Solar trece prin Axa Centurii Fotonice - energii care impun spiritualizarea - motiv pentru care și Pământul își ridică frecvența cu viteză uluitoare (rezonanța Schumann).

    Este necesar ca OMul să înțeleagă: dacă simte o neliniște inexplicabilă, o agitație interioară fără motiv și alte stări ciudate (dureri de cap, țiuit în urechi, amețeli neașteptate, etc.) nu totdeauna înseamnă că are o diagnoză psihosomatică ori neurologică, asta poate fi un SEMN, că el se află într-o transformare energetică și corpul lui fizic suferă modificări în corespondență cu frecvențele corpului metafizic (astral).

    Pentru eficientizarea acestui proces este binevenit ca, conceptul psihic cognitiv să corespundă schimbărilor energetice, adică, să ne schimbăm gândirea! Deoarece, anume gândirea/mintea este calea invizibilă care transcende toate dimensiunile fără nici o împiedicare.

    Vă doresc tuturor ca SĂ ÎNȚELEGEȚI mesajele prin care Universul vă vorbește! Iar în cazul când aveți SEMNE pe care nu știți cum să le interpretați, adresați-vă! Cu bucurie vă vom ajuta să decriptați informația din semnele pe care le primiți!🥰✨🌙💫

Ana SÎRBU



sâmbătă, 27 ianuarie 2024

SEMIOTICA – PORTALUL CĂTRE LUMEA NEVĂZUTĂ

                Motto: „Semiotica este fundamentul efervescenței creatoare din toate timpurile, menținând continuitatea nestingherită și legând între ele trecutul, prezentul și viitorul.” (A.S)

Semiotica este o dimensiune foarte importantă de cunoaștere și transformare a realității obiective și este o deschidere luminată întru cunoașterea valorilor spirituale ce leagă firul evolutiv al ființei umane în spațiul ei de referință, oferind posibilitate de cercetare transdisciplinară și ușurând cunoașterea vechilor credințe ca o candelă aprinsă ce sporește înțelepciunea duhovnicească.

Tot Semiotica propune ca în loc de ipoteze sterile să cercetăm cúlturile înaintașilor, unde vom găsi că neamul vechi din Dacia este neamul alcătuitor al Europei Vachi, unde s-au creat sigiliile  și simbolurile de netăgăduit al propriei civilizații – sunt mărturii prin care ne legitimăm proveniența și cultura noastră. Semiotica susține Cerul-Tată și Pământul-Mamă, validând îngemănarea din Apă și Foc în varii prelungiri culturale și religioase așezate în Timp și Spațiu ca părți constitutive ale Întregului.

Valorile semiotice au fost transmise prin cultul casnic, prin cioplituri, prin țesături, prin tăietori de lemn, de metal, modelări din lut, prin datini, etc., menținând actualitatea practicilor cultice. Semiotica este fundamentul efervescenței creatoare din toate timpurile, menținând continuitatea nestingherită și legând între ele trecutul, prezentul și viitorul. Simbolul a fost și rămâne piatra de temelie și de hotar, de orientare în prezent și viitor.

În cartea - SEMIOTICA – (scrisă de Virgil Vasilescu - semiotician român, autor al multor lucrări precum ,,Semnele Cerului”, ,,Semnele Pământului”, ,,Semiotica Română”, ,,Simboluri Patrimoniale”, ,,Istoria Românilor” și multe altele) sunt scoase în evidență dovezi de factură semiotică și etnologică, relicte mitologice, toponimie și multe fragmente ale graiului arhaic, dar și valori ale vechilor credințe păstrate sub neuitate adstraturi. Foarte bine ordonate și explicate – dovezi ce alcătuiesc vetrele unite ale vechilor civilizații și culturi. Virgil Vasilescu reliefează în scrierile sale nucleul spiritual fundamentat de Zamoxis și botezat în Ape – de la Nistru, până la Tisa și Dunăre, până la Marea Neagră, înălțându-se prin rugăciunile rostite în predicile pentru apărare a valorilor de cult semiotic.

Cultul religios este bun, doar cât nu depășește raza divinității, deoarece, nu poți vorbi de teologie când ești în contemplație! Nu e nevoie de a face definiții când ești dincolo de cuvinte! E timpul să înțelegem căci credința nu stă în harul oratoric, ci în trăirea interioară duhovnicească. Anume semnele și semnificațiile transmit forța de înțelegere a trăirii interioare.

          Dar cine să înțeleagă aceste fenomene, dacă noi în loc să vorbim cu Dumnezeu, vorbim despre Dumnezeu, rătăcindu-ne și mai rătăcind și pe alții?!

          Are cineva interes ca Adevărul să fie cunoscut?!

Lui Maxim Mărturisitorul, încă în anii 830, i s-a tăiat limba și mâna dreaptă ca să nu mai spună Adevărul. Aceste erezii totdeauna s-au creat din ignoranță. Definiția răului în conceptul sfântului Maxim Mărturisitorul este necunoașterea cauzei lucrurilor. Sunt doar tei cuvinte: necunoașterea cauzei lucrurilor, dar dacă transcendem sensul de dincolo de ele, înțelegem cât Adevăr cuprind și ne (re)formatăm din interior, ca sub un SEMN de (re)trezire spirituală. Această (re)rezire se face când aripa Adevărului te atinge și începi să înțelegi ce se întâmplă cu tine și cu natura din jur și atunci Apa din corpul tău se (re)structurează schimbându-și proprietățile, iar în SINCRONICITATE se schimbă și câmpul metafizic. Ori valorile noastre sunt orientate în așa fel, că noi cu ușurință judecăm pe cunoscătoarele de magie, dar sub nici o formă nu judecăm pe acei, care le ardeau de vii pe rug.

Ce înseamnă magie?

DEX-ul ne spine următoarele:

 Magie sf [E: fr magie, gr μαγεία1 Totalitate a procedeelor, formulelor, gesturilor etc. prin care sunt invocate forțe supranaturale pentru a produce miracole Si: vrăjitorie, (pfmfermecătorie. Practică magică prin care se invocă puteri supranaturale pentru a influența viața unei persoane. 4-6 (ÎlaDe ~ Magic (4, 11,13). 7 (Rar; îlavCa prin ~ Deodată. 8 Procedeu sau fenomen magic Si: vrajă.

MAGÍE (fr., lat.) 1. Ansamblu de procedee, formule sau rituri, mai mult sau mai puțin secrete, prin care se utilizează forțe misterioase pentru obținerea unor rezultate contrare celor posibile prin tehnici obișnuite. Magia implică o credință într-o continuitate confuză între cosmos și psihismul uman, ca și cum ar fi traversate de același curent de forțe. Etnologii disting: m. albă = m. bună, obișnuită, care manevrează realitatea prin procedee precum forța sonoră a rostirii, forța creatoare a imaginii etc., servind interesului comunității sau persoanei pentru alungarea spiritelor rele, vindecarea victimelor vrăjilor etc.; m. neagră = m. rea, care invocă demonii spre a cauza moartea sau nenorocirea unei persoane. Tradițional, evoluția gândirii omenești este înfățișată în ordinea: magie-religie-știință, magia fiind interpretată ca o formă primitivă de religie. Magia a jucat un rol important în religiile primitive, dar nu este cu totul exclusă în timpurile moderne; anumite fenomene atribuite m. sunt de netăgăduit; încă neexplicate de știință, ele țin de competența cunoașterii esoterice. sursa: DE (1993-2009)

Reieșind din aceste definiții, apare întrebarea: oare poate fi arsă pe rug de vie o ființă cunoscătoare a acestor fenomene transcendente?! Ori a cunoaște tainele fenomenologice înseamnă a fi rău?! Ori acel care arde pe rug 🔥 o ființă vie este bun?! După care criterii se luau asemenea hotărâri? A cunoaște semnele și semnificațiile este o virtute, nu un viciu… și asta au demonstrat-o și mágii care au fost primii ce au mers și s-au închinat lui Hristos când s-a născut - anume cunoașterea SEMNelor le-a ajutat în acest sens.

În concluzie putem spune că, din motive cunoscute, Semiotica a cam întârziat cu demonstrarea semnelor, în deosebi a semnelor macro și micro cosmice materializate prin dimensiunea nefastă a Focului și Apei, iar explicarea mecanicii astrelor și a mecanicii biologiei pământene se află sub neputința omului de a le înțelege și a le explica științific. O soluție accesibilă rămâne a fi prin intermediul simbolurilor sacre, a mesajelor primite semiotic și prin simțămintele cultice, corelate în Timp și Spațiu. Verticala Om-Cosmos este accesul la previziuni și echilibrul existenței duale, venind cu interpretări ale semnelor cosmice primite prin mesaje și oferind soluții la probleme specifice entității umane și aspectelor conjuncturale de ordin personal, social și psihoemoțional.

În acest context, subliniem faptul că, Semiotica rămâne a fi temeiul teoretic al tuturor culturilor, inclusiv și credințelor religioase de la începuturile omenirii, iar teoria, după cum se știe, este fundamentul practicii.

Ana SÎRBU.

marți, 23 ianuarie 2024

MISTERUL PARTICULEI LUI DUMNEZEU P.1


 Mintea intuitivă este un dar divin,

iar mintea rațională este servitorul 

fidel al acesteia; noi am creat o societate 

care onorează servitorul și a uitat darul.

(A. Einștein)

    Suntem în perioada în care știința a ajuns într-un stadiu de incompletitudine și se simte necesitatea unei serii de schimbări, o chestiune dificilă, pentru că decenii la rând oameni de știință s-au dezvoltat și manifestat în știința reducționistă, de aceea le este foarte greu să recunoască acum că ea nu este completă. Nu trebuie să acuzăm pe nimeni și nu vom nega vre-o lucrare științifică, sunt stadii firești de evoluție. Ca urmare o parte a oamenilor de știință sunt tributari științei reducționiste, care evidențiază mai mult aspectul fizic și chimic al sistemului biologic. O altă parte au sesizat importanța interacțiunii acestor aspecte, prin extinderea celor văzute în cele nevăzute, încercând să construiască o punte între știința reductivă și cea fenomenologică.

    Ce este știința fenomenologică? Este știința ce se ocupă de interrelaționarea omului cu omul și omului cu mediul înconjurător. Omul nefiind entitate separată, ci parte a întregului. Încă la începutul sec XIX filosoful german Edmund Husserl afirmă primatul conștiinței asupra existenței și încearcă în mod rațional descrierea procesului dezvoltării complexității ansamblului de fenomene așa cum se manifestă ele în spațiu și timp. Dacă luăm fenomenul în sine, deși este destul de simțit, el nu se supune unor testări măsurabile: de exemlu emoțiile, psihicul, conștiința, mintea, sunt mai degrabă extensii ale materialității în câmpul spiritualității, care este deja o componentă nonfizică și de care se ocupă știința fenomenologică, incluzând o paradigmă nouă în viziunea lucrurilor.

    Încă în anii 1618-1648 renumitul filosof, muzicolog, matematician, astronom și fizician francez Rene Descartes a spus:Mă îndoiesc, deci gândesc!. Această afirmație ne pune în reflecție pentru a înțelege că omul trebuie să fie mai mult, nu să aibă mai mult. E clar, că Descartes își definește existența prin gândire, impunând un echilibru între constituienta materială și cea spirituală. Mai târziu a intrat în scena științifică Newton, care a evidențiat anumite delimitări între ele. Conștiința sau proiecția minții, la nivel informațional este mai importantă decât proiecția morfologică. Cu ajutorul gândului-voință omul se poate integra în tot ceea ce-l înconjoară și am exemplificat undeva fenomenul „venirii pe apă”, menționat în biblie.

    Apropo de BIBLIE: ar fi cazul ca oamenii de știință să fie mai atenți la această carte, ce e o combinațiune din mai multe cărți și care este de fapt ȘTIINȚIFICĂ, pentru că include în sine toate ipostazele universului, începând cu genetica, cosmologia, astronomia, calendaristica, istoria, teogonia, numerologia și terminând cu etica și estetica. Iată de unde trebuie să luăm învățăturile! Iată de unde trebuie să începem cercetările! Și aspectele trebuiesc cercetate în complex și nicidecum separate, pentru că există câmpul energetic-informațional care le transcende pe toate făcându-le interdependente. Chiar dacă multe fenomene menționate în această carte depășesc hotarele rațiunii, trebuiesc considerate și cercetate cu rigorizare. Noi ne-am deprins să cercetăm doar ceea ce se măsoară, se vede și ocupă loc în spațiul 3-D în limitele reducționiste, dar, vorba lui Dostoevschii:„Tot ce e întemeiat pe rațiune nu este temeinic.”.

    Fizica cuantică vine să ne spună că particulele se formează dintrun câmp energic invizibil și amorf, așa încât conștient sau inconștient, fenomenul de creație este o mișcare permanentă de la energie amorfă la formă, de la spirit la corp și invers. Astfel principiul care crează totul materializează fiecare gând, de aceea, pentru armonie, e nevoie ca gândurile să fie constructive și emoțiile pozitive. Trebuie să avem totală încredere în înțelepciunea sursei de unde luăm învățături, pentru a fi absorbiți de proces, fără să ne preocupe rezultatul. Biblia ne aduce multe învățături esențiale care merită reflecții. De exemlu taina botezului lui Iisus: mergând spre râul Iordanului, unde veneau mulți care se pocăiau și erau botezați, sfântul Ioan a zis: „După mine vine cel ce este mai puternic decât mine, căruia eu nu sunt vrednic să mă aplec și să-i dezleg curelele încălțămintei. Eu v-am botezat cu apă, dar El vă va boteza cu Duhul Sfânt.” Este scris: „Și îndată când ieșea Iisus din apă, s-au văzut cerurile deschizându-se și Duhul Sfânt coborându-se peste EL în chip de porumbel.” (Mat 3:16, Ioan 1:32). Sfântul Ioan propovăduia credința. A venit Iisus și a propovăduit tot credința: nu i-a fost frică de faptul că putea fi învinuit de plagiat, pentru că adevărul e unul. Cum am putea noi să înțelegem fenomenul de coborâre a Duhului Sfânt? Este o taină, care nu încape în limitele materialiste. E scris „în chip de porumbel”, pentru a putea fi înțeles de mintea omenească, mintea, care de fapt reflectă în creierile umane toată informația din univers. Aș spune mai degrabă o concentrare individuală a informației din univers, pentru că fiecare percepe și reacționează la lucruri și fenomene în mod diferit. Iisus a spus:„de asta în pildă grăiesc vouă, că ei văzând, nu vor vedea și auzind, nu vor auzi, nici vor înțelege.”Avem pilda semănătorului: semința căzută lângă cale, era mâncată de păsări; semința căzută pe piatră, nu avea pământ pentru rădăcini și se uscară; semința căzută între spini, crescură spinii și o înecară; numai semința căzută în pământ bun, dase rod. Când ucenicii au întrebat: „Ce înseamnă asta?”, Iisus le-a zis:„Cine aude cuvântul Împărăției și nu înțelege, vine vicleanul și-l fură, este semința de lângă cale; iar semința din pietriș este cel care aude cuvântul, îl înțelege cu mintea, dar nu-l înțelege cu inima și neavând rădăcini numaidecât se smintește; semința din spini este acela carui înșelăciunea bogăției și patimilor sugrumă cuvântul; semința căzută în pământ bun, este acela care vede, aude și înțelege cuvântul și doar acela va aduce rod. Fericiți sunt cei care văd, aud și înțeleg, căci mulți prooroci și drepți vor căuta să vadă și nu vor vedea; vor căuta să audă și nu vor auzi, nici cu inima vor înțelege.” În conceptul meu „a înțelege cu inima” înseamnă emoțiile ce pătrund în plinătatea cuvântului, ori a spus și Arsenie Boca „a dat Dumnezeu inima pentru a fi îndreptată spre Tatăl ceresc, nu pentru a fi împotmolită cu gunoiul lumii”. Materialiștii evită a cerceta sentimentele, trăirile, emoțiile, fenomene ce nu se supun minții, dar până la urmă și mintea este un mister, care după studiul creierului necesită a fi domeniul cel mai cercetat. Dacă am sesiza fenomenul când spunem Tatăl nostru: „precum în cer, așa și pre pământ...”, unde se poate reflecta imensitatea cerului pe pământ, cu toată complexitatea tainelor ce le include, decât în structurile ființei omenești? Deci este o substanță energetic-informațională care întrepătrunde (și leagă întrun fel) atât cele din cer, cât și cele de pe pământ, reglând o transformare continuă. Presupun că mintea este cea, care transcende toate formele de materie vizibilă și invizibilă, căci „L-a creat Dumnezeu pe om după chipul și asemănarea SA”. Tot Arsenie Boca a scris:„mintea e o putere arzătoare și trebuie să sălășuiască înr-ânsa vederea lui Dumnezeu, care este și El tot foc”.Un mecanism al minții sunt emoțiile, ce nu pot fi controlate, măsurate ori supuse. Oricât ar înțelege omul că trebuie să iubească pe dușmanul lui, emoțiile o iau razna. Logic: cum ar putea să-l iubească pe cel care i-a făcut rău? Maxima lui N.Tesla „Dacă ura voastră ar fi transformată în curent electric, ar lumina întreaga lume!”. Avem cercetările care au demonstrat că amplitudinea sentimentului de supărare este de cinci ori mai mare decât a sentimentului de bucurie, adică pentru un echilibru emotiv șeful trebuie de cinci ori să ne aducă laude și o dată să ne aducă mustrare. Pe de altă parte Iisus a zis: „Dați pâine și sare dușmanului.”

    Ca să ajungi să-ți iubești dușmanul, ori cel puțin să nu-l urăști, e nevoie de gând-voință, care ar neutraliza supărările cauzate, dar pentru activarea acestei energii a gândului-voință e nevoie de montarea emotivă pe frecvențe informaționale subtile, care ar provoca o beatitudine ce transcende conștiința (rolul revenind laturei spirituale). Vorbind însă de modificarea conștiinței, ar trebui să începem de la șamanii care pe vremuri știau să aleagă acele plante, care provocau transa ori diferite halucinații, fără verificare în condiții de laborator. 

    Un exemplu cu greutate științifică ar fi cercetările genialului astrofizician rus Nicolai Cozârev, care în 1937 a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru câteva declarații, una dintre care a fost susținerea teoriei extinderii universului și alta era „Conștiința nu totdeauna determină existența!”. Nu a trecut prea mult timp ca acele declarații să-și demonstreze greutatea. În 1947, peste trei luni după ce a fost eliberat, Cozârev a susținut doctoratul cu tema „Teoria structurii interne a stelelor, ca bază pentru cercetare în natura energiei stelare.”. Tot Cozârev este cel care a înaintat teoria concomitenței timpului, (spunea că timpul poate apărea instantaneu și pretutindeni). Apoi a inventat sistemul de oglinzi, care constau în tuburi de oglinzi de aluminiu perfect șlefuite și răsucite în sens orar. Cei care au intrat în acele oglinzi, au experimentat niște trăiri ciudate, cu modificări în conștiință, ce au dus la amplificarea capacităților paranormale, cu viziuni din trecut și viitor, iar ieșind de acolo au dovedit a avea capacități care nu le mai avuse până atunci. Puteau subit să scrie și să vorbească în limbi absolut străine pe care nu aveau de unde să le cunoască, ori să-și bage mâna în apă clocotindă și s-o scoată netraumată... Ce e și mai interesant aici, este faptul că în timpul experimentului a fost determinată o dilatare a timpului. Fiind uluiți de rezultat, savanții ruși au perfecționat aceste oglinzi și au extins sistemul, deoarece experimentele au demonstrat că este un strat în spațiu, unde se păstrează toată informația atât din trecut și prezent, cât și din viitor, de unde e posibil de accesat informația necesară. Fenomenul respectiv a fost numit în știința evoluată conștient comun. Experimentul a continuat cu încercarea de a transmite niște simboluri în baza din Novosibirsc: când a intrat cercetătorul în interiorul sistemului de oglinzi, a simțit o undă de șoc. S-a simțit fenomenul geofizic nu doar în interior, ci și în perimetrul bazei, unde se desfășura experimentul: s-a extins miros de ozon, iar deasupra zonei în care era instalată oglinda a apărut un nor ciudat din care a ieșit un OZN discoidal. Acest experiment s-a repetat de șapte ori, după care toți cercetătorii implicați, toți fără excepție, au simțit foarte clar prezența unor entități inteligente și în același timp neprietenoase (chestiuni menționate în rapoartele Academiei de Științe din Moscova, ținute în secret). Au simțit o senzație de teamă cumplită, dar faptul că au sesizat existența unor lumi paralele, i-au motivat și pe englezi a se implica în experiment. 

    Dorința de a descoperi lumile paralele au pus pe altarul științei sume enorme de bani, aport în parteneriatul ce a dezvoltat rapid tehnologiile, ajungând la nivelul acceleratorului de particule de lângă Geneva, cu ajutorul cărui în 2012 a fost descoperit bosonul. E necesar însă a manifesta prudență în această cercetare a necunoscutului, deoarece nu putem nici măcar bănui care pot fi consecințele activării unor câmpuri de energie ascunsă. Aici e cazul să menționăm efectul legii rezonanței, care transmite în univers toată informația, începând de la gândurile noastre, emoțiile și finisând cu faptele. Inteligența artificială funcționează după o programare gândită de creierul uman, dar creierul nu poate gândi fără trăiri. Adică, emoția ar fi un impuls care generează idei, le proiectează mai întâi la nivel imaginar (virtual), după care le structurează în realitatea vizibilă, temelia rămânând realitatea cuantică.

    Cercetătorii fizicii cuantice au descoperit în vid o sumedenie de entități virtuale și o mare cantitate de informație cuantică ce se află pretutindeni, și care este la baza universului, ajutând ca universul să se dezvolte și să se extindă. Ei susțin că în spatele acestei informații există o inteligență superioară, ce proiectează holograme în spațiu. În așa caz putem spune că un produs al proiecței informaționale este și omul, care se dezvoltă dintrun simplu zigot, până la tot comlexul de organe și complexitatea lor de funcționare, ce mențin pe parcursul întregii vieți o sincronizare permanentă și coerentă.Tot descoperirile fizicii cuantice ne-au etalat neutrinii și trebuie neapărat să înțelegem: în momentul când sesizăm neutrinul din preajma noastră, am sesizat neutrinii din preajma planetelor mult mai departe decât Marte, Jupiter ș.a., pentru că neutrinii se mișcă cu o viteză mult mai mare decât viteza luminii. Această înțelegere duce confruntare pe cărări nebănuite. Înțelegem și faptul că întregul nostru sistem solar trece printr-o schimbare și respectiv suntem nevoiți să acceptăm schimbări și la nivel de cunoaștere. Am intrat în perioada în care ne scapă de sub control multe necunoscute, iar jocul cu energii foarte mari poate deveni periculos. Savanți din 86 de țări au abordat problema pericolului dispariției omenirii de pe tera. Dintr-o listă întreagă, începând cu epoca glacială, asteroizi, civilizații cosmice, cataclisme ș.a. și finisând cu safeurile din laboratoare bucșite cu substanțe toxice (care le are mai ales Rusia și America), cea mai plauzibilă este cea care poate fi provocată de CERN și anume vor fi „deschise porțile” altor realități. Aici suntem impuși să lăsăm fizica clasică la o parte și să ne imaginăm: dacă soarele se rotește pe o orbită eliptică în jurul unei stele mult mai mari, care îi menține câmpul gravitiv, prin urmare, centrul nostru solar, inclusiv întreaga galaxie se mișcă în jurul centrului galaxiei (să luăm în considerare faptul că în centrul galaxiei sunt mai multe găuri negre).

    Toate decoperirile științifice duc la inovații și progres, dar pentru a sesiza ce e bine și ce e mai puțin bine pentru omenire, cred totuși că e nevoie să considerăm înțelepciunea scrierilor sfinte. Victor Kernbach, poet, prozator și cercetător al mitologiei și al paleoastronauticii, a scris un volum de studiu al religiei numit „Biserica în involuție”, structurat în patru capitole mari. În capitolul trei este reflectată vocația duală a omului, subcapitolele incluzând atât condiția omului sub astre, între nădejde și deznădejde, teoria identității contrariilor, cât și despre omul ateu între liniștea și neliniștea sa. Dar, oricâte contrarii n-ar persista între ființa dublă a omului, aceste părți sunt nevoite să coexiste paralel. Fără să vreau mi-am amintit o strofă a unei poezii dintr-o carte, autoarea cărei este fiica mea: Și doar atunci e timpul de-a-nțelege / Adevărata ființă dubl-a unui om: / Din spirit bun cel judecat prin lege / Și trup de lut, care-a mâncat din pom...”.

Ana SÎRBU.

MISTERUL PARTICULEI LUI DUMNEZEU P.2


„Omul e liber să facă ce vrea el, 

dar nu tot ce face e spre folosul lui.”

(Sfântul apostol Pavel)

    Serii de cercetări experimentale care s-au efectuat în a doua jumătate a sec XX de către oamenii de știință modernă „nonconformiști”, s-au unit în colaborare pentru demonstrarea faptului că energia gândirii a fost și este în sine forță primordială unică, care poate nu doar să influiențeze, ci și să controleze celelalte forțe, reducând ori amplificând parțial sau total din ele. În sec al XVII-lea călugării unei mănăstiri din Italia și toți locuitorii din zonă au fost uimiți de modul în care călugărul Iosif din Copertino se ridica și se deplasa în aer când își concentra gândirea în rugăciune, depășind orice înțelegere omenească. Asemenea fenomen avem descris de către Apostolul Matei (în capitolul 14 al Evangheliei) despre venirea pe apă a Mântuitorului către apostolii din barcă, unde sunt specificate două aspecte ale fenomenului: în prima fază apostolul Petru având credință sigură că Învățătorul îl va ajuta să meargă pe apă (și-a concentrat energia gândului-voință), a coborât din barcă și a făcut câțiva pași pe suprafața valurilor, dar, la un moment a survenit teama de nereușită (adică logic asta e imposibil) și imediat a scăzut frecvența vibratorie a energiei-gând-voință, ulterior a scăzut și forța antigravitațională, lăsând corpul său să intre în apă. A urmat a doua fază: Mântuitorul îndată i-a întins mâna, l-a apucat și mustrându-l că nu are suficientă credință, l-a ridicat din apă. Deci, când Iisus l-a apucat pe Petru, i-a transmis din energia gândirii Sale, cu o vibrație mult mai superioară, (reactivându-i vibrația unei ușoare levitații) Petru s-a ridicat din apă și a revenit în luntre. Astfel evanghelistul a redat în câteva versete o descriere foarte clară a fenomenului în care credința (adică gândul-voință transmite impuls de energie) poate domina cu ușurință forța gravitației. Mai avem momentul în care Iisus spune:„Dacă ați avea credință măcar cât o semință de muștar, ați spune muntelui aceluia să se miște și el s-ar mișca.” Ce presupune totuși acest fenomen în sine?

    Astăzi este o preocupare a științei de a unifica principiile fizicii newtoniene și principiile fizicii cuantice, care diferă de principiile fizicii clasice. Trebuie să recunoaștem că ele coexistă în același spațiu și în același timp, deoarece avem suficiente dovezi. Spre exemlu avem telefonia mobilă, televiziunea ș.a., care funcționează după principiile fizicii cuantice: șapte miliarde de telefoane mobile ce nu dau greș niciodată, câteva miliarde de televizoare, pe de altă parte avem legile gravitației, care coexistă paralel. Noi suntem acomodați să trăim după principiile fizicii newtoniene: suntem deprinși cu corpuri solide ce ne înconjoară, unde le punem, acolo să stea, ori să le mișcăm noi, care la fel ne supunem acelor principii gravitaționale. Însă fizica cuantică presupune cu totul altceva: acele particule descoperite în ultimii ani se pot manifesta atât ca particule, cât și ca unde având capacitatea de a fi în mai multe locuri, ori chear pretutindeni în același timp. Dacă apelăm un număr de telefon, îl găsim într-un punct acolo unde este el, dar unda îl caută peste tot, ori putem spune și altfel: acel telefon include dispozitive care găsește unda peste tot, oriunde s-ar afla sub aria de acoperire.

    O revelație convingătoare în fizica cuantică ne aduce și profesorul român Gheorghe Benga, care a demonstrat că neuronii, dar mai ales celulele din creer, au niște canale ionice în membrană, prin care fac schimb de substanțe, apă, electroliți și altele. Vom lua ca exemlu aquaporina - canal pe unde intră și iese apa. A fost demonstrat că molecula de apă este mai mare decât canalul. În timpul schimbului de substanțe se produce fenomenul care în fizica cuantică se numește efect de tunelare. Este un mister inexplicabil de transformare a apei în undă, până trece acea „poartă” a membranei, după care se materializează iar în apă și când iese din celulă, se produce același fenomen misterios, mergând ca undă pe zona canalului, redevine apă. Aceasta a fost încă o descoperire pentru care a fost oferit Premiul Nobel: o descoperire ce demonstrează că organismul inconștient folosește ambele fizici.

    Încă în 1907 Lev Tolstoi a scris în jurnalul ultimilor ani: „Recunosc în mine această necunoscută X, forța vieții, pe care o recunosc în toate cu deosebită claritate. Pe această forță a vieții o numesc Dumnezeu. Pot trăi în ea fără a avea conștiința acestei forțe, pot să am conștiința ei și să trăiesc în ea... În limbaj religios asta înseamnă că în noi trăiește Dumnezeu.”.

    Faptul că fizica cuantică lucrează în permanență în spatele materiei sesizate de om, este o descoperire uimitoare, un fenomen de o importanță primordială. Dacă noi am înțelege și cum lucrează acest mecanism, ar fi un aport excepțional atât în știință, cât și pentru o direcționare corectă și constructivă în conștiința fiecărui individ, având exemplu concluzia marelui fizician american John Wheeler:orice observabilă este absolut dependentă de observator”.

    Să luăm exemplu ADN-ul unei celule: are o lungime de doi metri, care fiind înghesuit într-un nanocub, ca prin minune este găsit de fiecare dată de factorii ce reglează genele. Cum? Adrian Restian, membru titular al Academiei de Științe din România spune că acest lucru se întâmplă prin interferența unor unde care funcționează instantaneu. Dumnealui susține că tot ce se poate întâmla în lume, se și întâmplă de fapt. De ce oare? Poate chear noi (prin gândurile și credințele noastre) suntem creatorii acestei realități așa cum a conchis John Wheeler?

    Cu mai bine de o sută de ani în urmă Einștein a pus baza principiilor relativității, care au fost foarte bine înțelese până și de oamenii de rând. Uluitor este faptul, că Eminescu a intuit acest fenomen cu mult înaintea lui Einștein, descrierea o găsim în versurile:„La steaua care-a răsărit,/E-o cale-atât de lungă,/Că mii de ani au trebuit,/Luminii să ajungă./Poate demult s-a stins în drum/În depărtări albastre,/Iar reza ei abea acum/Luci vederii noasre...”. Nu este exclus ca Einștein să-l fi citit pe Eminescu, care e un geniu nu doar al poeziei, ci un geniu universal: și în literatură, și în sociologie, și în economie, și în politică etc.. Nu cred nici pentru o clipă că Eminescu a fost bolnav psihic, cred mai degrabă că a fost închis și „tratat” din motivul că nu era înțeles. Iată primele rânduri din ultima lui poezie scrisă cu o oră înainte de moarte, în carnețelul găsit în buzunarul halatului cu care era îmbrăcat:„Stelele-n cer/ De-asupra mărilor/ Ard depărtărilor/ După ce pier...”. Sfârșește poezia cu „Până ce mor/ Pleacă-te îngere/ La trista-mi plângere/ Plină de-amor./ Nu e păcat?/ Ca să se lepede/ Clipa cea repede/ Ce ni s-a dat?”. E evident că acest geniu a sesizat timpul dinafara spațiului, „pipăind” undele cuantice și acea legătură transcendentă dintre realitățile paralele, doar că în acele vremuri omenirea gândea primitiv, iar despre tehnologiile care să poată demonstra acest fenomen nu era nici vorbă. Eminescu a mai sesizat și importanța trăirilor, a sentimentelor pozitive și negative și impactul lor asupra vieții omului. În poezia „Speranța” el zice: ,,Cum mângâie dulce, alină ușor/ Speranța pe toți muritorii, /Tristețea durerii și lacrimi, amor...”, se subînțelege optimismul ce are un efect vindecător. A fost constatat faptul că oamenii optimiști se vindecă mai repede și își ating scopurile mai ușor decât pesimiștii, însă puțini sunt cei care conștientizează acest lucru. Marea majoritate încă nu acceptă faptul că există ceva înafara logicii, ori e mult mai ușor de trăit într-o lume în care câteva pastile vindecă o boală, fără să se țină cont de complexitatea reacțiilor biochimice din organism, reacțiile adverse și imprevizibilitatea urmărilor. Aici nu mă voi opri: cumnoaștem și fenomenul „placebo”.

    Dar ne întoarcem la Einștein, care a luat Premiul Nobel nu pentru teoria relativității, ci pentru descoperirea efectului fotoelectric, prin care a observat pe o placă fotosensibilă fenomenul de transformare a cuantelor de lumină în electroni. Acestui fenomen misterios nu i-a găsit nimeni explicație nici până astăzi: cum și sub ce influiențe se transformă unda în particulă? Când Niwton (care a studiat lumina) a fost întrebat „Ce e asta gravitație?”, el a răspuns:„Este forța lui Dumnezeu!”. Deși oamenii de știință recunosc existența lui Dumnezeu, în majoritatea cazurilor folosesc expresia inteligență superioară, forță supremă, putere divină, gândire inteligentă, energie etc...

    Fizica cuantică acoperă multe mistere și a ajuns să recunoască validitatea scrierii din Biblie:„La început a fost cuvântul...”. Marele om de știință Masaru Emoto care a devenit celebru în urma descoperirilor sale referitoare la proprietățile apei spune:„Gândurile despre propria noastră persoană, emoțiile noastre, aspirațiile noastre, toate influențează starea de sănătate, direcția în care ne deplasăm atât în plan fizic, cât și spiritual, și intelectual. Cuvintele pe care le adresăm celor din jur, modul în care interrelaționam cu ei prin sentimente, au un impact inclusiv la nivel molecular. Unii oameni nu conștientizează semnificația cuvântului sau conceptul de "Dumnezeu". Omul e un creator, inclusiv cu puterea gândului.”.

    Michael Talbot, fondatorul ordinului monastic The Brothers and Sisters of Charity a spus: Una dintre cele mai uimitoare afirmații ale lui Bohm este că realitatea tangibilă din viața noastră, este de fapt, o iluzie, ca o imagine holografică. Dincolo de această iluzie, există o ordine mai ascunsă a existenței, un nivel vast si primordial al realității care creează toate obiectele si aparențele lumii noastre fizice.”. Ba mai mult, schimbul constant si dinamic dintre cele două nivele de ordine, explică modul în care o particulă, cum este electronul atomului de pozitron, poate să-și schimbe forma de la o particulă la alta. Dar cum se explică de fapt fenomenul particulei cuantice, că se poate manifesta în același timp ca particulă și ca undă? Sub forma unei ipoteze, în unul din articolele precedrnte mi-am expus părerea despre acest fenomen și o susțin în continuare: presupun că cuanta interconectându-se cu un impuls de energie-informațională, imediat înmagazinează acea informație, păstrându-i întreaga proiecție a formei. Presupun că un astfel de fenomen se petrece și în creerul uman privind capacitatea lui de a memora informația: când spunem turnul Efel, imediat (fără să procesăm) îl vedem imaginar cum arată. Asta nu înseamnă că turnul e în creer. Ori când spunem floare, avion, copac, planetă, galaxie etc. E suficient ca în creer să persiste o particulă-undă din proiecția hilografică a obiectului și în momentul când e sesizat cuvântul, imediat se activează acea particulă și reactualizează imaginar întreaga formă a proiecției. Un detaliu important al acestui fenomen este codarea și decodarea informației care se face cu ajutorul cuvintelor: dacă vom sesiza cuvintele „floare, avion, copac etc.” în altă limbă necunoscută, particula-undă nu va fi reactivată pentru proiectarea formelor holografice a obiectului, pentru că proiecția a fost codată în creer sub sesizarea altui cuvânt. Deci cuvântul este un cod informational. Încă o data își găsește loc sintagma „La început a fost cuvântul…”.

    Pribram a spus: lumea obiectiva nu exista, cel puțin nu în modul în care suntem obișnuiți s-o înțelegem cu logica noastră. În realitate, tot ceea ce există în această lume nu este decât o infinitate de frecvențe și unde, iar această „realitate” nouă ne pare concretă, solidă și tangibilă, doar pentru că creierul nostru include în complexitatea sa mecanisme capabile sa transforme în interior aceste proiecții in obiecte care compun lumea ce ne înconjoară. Asta nu înseamna ca nu exista paharul de pe masă sau florile din grădină. Înseamna doar, ca paharul are doua aspecte foarte diferite ale realitații. Cand informația este filtrată de „transformatorul” creierului, este percepută ca un pahar. Dar dacă am reuși să extindem limitele logicii, am reusi să o percepem ca un model de interferență. Care dintre aceste două aspecte este real si care este iluzie? Pentru Pribram, amândouă sunt reale, sau, daca vreti, niciunul nu este real. In acest fel se creează noțiunea sau iluzia noastră despre „curgerea timpului”. Faptul că timpul poate exista și altfel decât îl concepem noi a spus sf. Petru:„O singură zi înaintea Domnului este ca o mie de ani și o mie de ani este ca o zi.” Despre asta a scris și Tolstoi în jurnalul ultimilor ani:„Eu copilul, bărbatul, bătrânul, toți sunt unul în present, numai că nu pot avea conștiința lor înafara timpului. Așa cum trezindu-mă din somn conștientizez că visul a fost o iluzie, înaintea morții aflu același lucru despre toate evenimentele lumii care mi s-au părut cândva atât de reale.”.

    Alexis Carrel, laureat al Premiului Nobel, scria în cartea sa „Omul, necunoscutul” că există mai multe feluri de timp: fizic, interior, intrinsec, fiziologic si psihologic. Desigur, nu timpul este cel care suferă transformări, ci cursul evenimentelor ce se derulează în spațiu-timp. Acest fenomen este dramatic în experiențele numite „din preajma morții”, asa cum au fost descrise de medicii Kubler-Ross, Moody si Ring ș.a.. În starea de moarte clinică, mulți pacienți își reamintesc complet întreaga viață într-o clipă. Dacă o viata întreagă este re-vazută într-o clipă, atunci spațiul și timpul există sub alte forme decât suntem noi deprinși să le percepem logic, ori transcenderea acestora de conștiința umană se petrece în momentele în care limitele logicii sunt depășite. Ba mai mult, se crede că această paradigmă poate explica misterele care n-au putut fi ințelese cu ajutorul științei, și care au fost catalogate ca fiind paranormale.

    Chiar dacă modelul holografic oferă o explicație complicată pentru comunicarea simultană între particulele subatomice, totusi, așa cum remarca Basil Hiley, fizician la Colegiul Birbeck din Londra, descoperirile lui Alain Aspect (despre particulele subatomice care sunt capabile să comunice instantaneu unele cu celelalte, indiferent de distanța care le separă, fie că e vorba de trei metri sau de trei miliarde de kilometri) indică faptul că trebuie să ne pregatim pentru noi viziuni mult prea radicale despre realitatea înconjuratoare, lăsând în umbra timpului conceptele actuale ce sunt limitate de logică…

Ana SÎRBU